RHMDC per 1 augustus zorgpartner van het consortium van Medical Drone Service

Het Reinier Haga Medisch Diagnostisch Centrum (RHMDC) neemt sinds 1 augustus deel aan het innovatieve consortium van Medical Drone Service. Hierin onderzoeken initiatiefnemers ANWB en PostNL samen met technologische- en zorgpartners de mogelijkheden voor medisch dronetransport tussen zorginstellingen, ziekenhuizen, laboratoria en de bloedbank. De ambitie van Medical Drone Service is om bij te dragen aan het toegankelijk en beschikbaar houden van de zorg voor heel Nederland. Zo willen ze zorg sneller en efficiënter inrichten voor het vervoer van medicatie, bloedproducten en patiëntenmateriaal.

Bastiaan Been, commercieel directeur RHMDC: “we zijn trots dat we onze naam mogen verbinden aan dit mooie, innovatieve project gericht op een logistieke transitie in de zorg. Wij werken via zorgaanvragers voor patiënten/cliënten door heel het land. Onze eigen chauffeurs rijden maar liefst rond de 30.000 km per week om het patiëntenmateriaal op alle locaties op te halen en op ons laboratorium af te geven. Omgerekend gaan we 40 keer de wereld rond per jaar. Dit kan duurzamer, efficiënter en sneller. Door ons aan te sluiten bij het consortium van de Medical Drone Service willen wij samen met andere zorgpartners onze ecologische footprint verkleinen, de kosten omlaag brengen en (nog) sneller antwoord geven op de vraag van de zorgaanvrager of zijn of haar patiënt/cliënt gezond is of niet.

v.l.n.r. Boy van der Velden, Bastiaan Been en Rose van Rooijen

Rose van Rooijen, Business Developer Medical Drone Service – PostNL: “Wij zijn blij dat het RHMDC ervoor heeft gekozen om te gaan samenwerken met Medical Drone Service. Met patiënten en cliënten door het hele land gaat het RHMDC een belangrijke rol spelen richting een landelijk dekkend drone netwerk. Met drones hoeven we de wegen niet te volgen en kunnen we de snelste en kortst mogelijke route vliegen door de lucht, wat bijdraagt aan de doelstelling van het RHMDC om de zorg sneller bij de patiënt te brengen. Daarnaast kijken wij ernaar uit om een bijdrage te kunnen leveren in de verduurzamingsdoelstellingen van het RHMDC en om in samenwerking met hen en de andere zorgpartners de footprint in de zorg te verkleinen.”