Franciscus Gasthuis & Vlietland onderzoekt medische drones in de regio

Met de inzet van drones, bloed, medicijnen of diagnostische monsters door de lucht vervoeren. Het is een duurzame en mooie oplossing voor het sneller dichterbij brengen van de zorg bij de patiënt. Om te onderzoeken of deze nieuwe mogelijkheid van medische transport ook mogelijk is in de regio waar Franciscus zich in bevindt, zijn wij als organisatie regionale netwerkpartner geworden van Medical Drone Service.

Medical Drone Service is een gezamenlijk initiatief van de ANWB Medical Air Assistance en PostNL Health. Samen met verschillende (zorg)partners wordt onderzocht hoe drones veilig en betrouwbaar kunnen vliegen tussen de zorginstellingen in Nederland. De drones beschikken over een speciaal compartiment dat geschikt is voor het vervoer van medische goederen.

Zorg moet toegankelijk en beschikbaar zijn voor iedereen. Franciscus speelt daarom als regionale netwerkpartner een actieve rol in het onderzoek naar of en hoe er gevlogen kan worden met medische drones binnen de regio van ons ziekenhuis.