<
FAQ items aan het laden...
Homepage2024-05-01T14:32:58+00:00

“Door inzet van innovatieve mobiliteitsoplossingen de zorg toegankelijk en beschikbaar houden voor heel Nederland”

ANWB Medical Drones is een initiatief van de ANWB Medical Air Assistance. Samen met verschillende (zorg) partners wordt onderzocht hoe drones kunnen bijdragen aan het leveren van gezondheidszorg op de juiste plek en op de juiste tijd. De ambitie van Medical Drones is door inzet van innovatieve mobiliteitsoplossingen bij te dragen aan het toegankelijk en beschikbaar houden van de zorg voor heel Nederland. Met de inzet van drones is het doel om de zorg sneller en dichter in de buurt van de patiënt te brengen en de verbinding tussen de zorginstellingen in Nederland te versterken. Denk hierbij aan zaken zoals het vervoeren van bloed, medicaties en diagnostische samples. Hierbij kan de drone de snelste en kortst mogelijke route vliegen door de lucht.

Zorg dichter bij de patiënt

De vraag naar zorg op maat neemt steeds verder toe, terwijl de bereikbaarheid van ziekenhuizen en zorglocaties steeds verder afneemt. Met de inzet van drones onderzoeken we hoe de zorg sneller en dichter in de buurt van de patiënt brengen, maar ook de verbindingen tussen ziekenhuis en laboratoria versterken. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om het vervoer van bloed, medicijnen of diagnostische monsters, waarbij de drone de kortst mogelijk route door de lucht aflegt.

Zorg dichter bij patiënt
Medical Drone

Drone voor medisch transport

De drone die wij gebruiken is ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf Avy. De drone stijgt verticaal op en eenmaal op hoogte zet de drone de vlucht horizontaal voort. In de drone zit een speciaal compartiment dat geschikt is voor het vervoer van medische goederen.  Hiermee blijft de inhoud van het compartiment gedurende het vervoer te allen tijde stabiel.

De volgende stap

De komende jaren onderzoekt ANWB Medical Drones hoe er veilig en betrouwbaar gevlogen kan worden. In 2020 zijn de eerste testvluchten uitgevoerd door de ANWB, het bedrijf dat ook de traumahelikopters en ambulancehelikopter in Nederland vliegt. Dit is gebeurd in een gecontroleerde omgeving. Op basis van deze ervaringen zijn de vervolgstappen bepaald buiten deze gecontroleerde omgeving. PostNL heeft de partijen bij elkaar gebracht om deze nieuwe vorm van zorglogistiek te testen en gezamenlijk te leren hoe de logistiek van zorg nog beter kan worden georganiseerd.

Medical Drone

Nieuws

Neem contact met ons op

Laten we contact maken. Vul hieronder uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op om te kijken wat ANWB Medical Drones voor uw organisatie kan betekenen.

Ga naar de bovenkant